Omloop door het land van Bartje

Omloop door het land van Bartje

Omloop door het land van Bartje

Zaterdag 20 mei Omloop door het land van Bartje

Wedstrijd voor de Nieuwelingen en Junioren heren verreden

De wedstrijd voor de junioren was 1 van ‘AGU Topcompetitie Junioren’. De wedstrijd werd verreden door het land van Bartje, tegen de flanken van de Hondsrug, met lange rechte wegen en windkracht 4, dan weet je wat er gaat gebeuren in de eerste omloop. We hadden direct al 4 grote groepen, waaruit er al vrij snel een kopgroep ontstond. Twee reden bij de kopgroep weg en kregen een voorsprong van 3 minuten. In die zelfde ronde hebben we 14 man zien finishen, daarna volgde de rest. In totaal zijn er 34 man in de uitslag.
De wedstrijd werd georganiseerd door de Stichting Ondersteuning Wielersport Assen samen met de Vereniging Gieter Wielerronde. Deze stichting organiseert ook de European Junior Cycling Tour Assen, in wielerland bekend als de Jeugdtour Assen.
Foto’s Nieuwelingen klik hier
Foto’s Junioren klik hier